Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Ένταξης Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το πρόγραμμα του Επιχειρησιακού Σχεδίου Κοινωνικής Ένταξης των Ρομά που διαμένουν σε ιδιαίτερα υποβαθμισμένους οικισμούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε μετά από εισήγηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Φάνη Στεφανόπουλου κατά αρχήν και κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Ιουνίου στη Τρίπολη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τους οικείους Δήμους σε υποβαθμισμένους οικισμούς με πληθυσμό 4.500 Ρομά στη Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα 800,Αρκαδία 200,Κορινθία 1500,Λακωνία 250 και Μεσσηνία 1750) .

Το πρόγραμμα υλοποιώντας τη σχετική εθνική στρατηγική, στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά.Το Σχέδιο για την Περιφέρεια  Πελοποννήσου έχει προϋπολογισμό 26 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει δράσεις που αφορούν στην ολοκλήρωση δικτύων υποδομών, διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων, εξασφάλισης βασικών συνθηκών στέγασης και υποστηρικτικές ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα.

Δήλωση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Φάνη Στεφανόπουλου,δείτε το βίντεο:  (eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

Video: 

ArgolidaPortal.gr ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΡΟΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ