Μουσικά παραμύθια σε CD από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

«Μία ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο»  και η «Πετρόσουπα»  είναι τα δύο μουσικά παραμύθια που κυκλοφόρησε σε CD το Δημοτικό ωδείο της Καλαμάτας. 
 
Η μουσική είναι του Καθηγητή του Δημοτικού ωδείου Στάθη Γυφτάκη .Τους στίχους τους έγραψε η Λίλλυ Τριαντάρη η οποία έχει και το ρόλο της αφηγήτριας στο CD. Επίσης συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Παιδική χορωδία του Δημοτικού ωδείου Καλαμάτας. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ιβάν Μάντζαρη.
 
Το έργο «Μια ασυνήθιστη μέρα στο σχολείο» βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του συγγραφέα Κόλιν Μακ Νάτον και του εικονογράφου Σατόσι Κιταμούρα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Μεταίχμιο" (2004) σε μετάφραση Ειρήνης Χριστοπούλου. Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναφέρεται στην ευεργετική επίδραση της μουσικής στην ψυχή και την φαντασία των παιδιών κάθε ηλικίας. Γράφτηκε το 2008 και παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα, το Βισμπάντεν και την Φρανκφούρτη, όπου και απέσπασε πολύ θερμές κριτικές.
 
Το παραμύθι «Πετρόσουπα» βασίζεται σε ένα λαϊκό παραμύθι που εμφανίζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ανατολής. Ο Στάθης Γυφτάκης βασίστηκε στην διασκευή του Τζον Τζ. Μουθ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άγκυρα" (2003) σε μετάφραση Μάνου Κοντολέων. Μιλά για την δύναμη και την σημαντικότητα της προσφοράς και πρωτοπαρουσιάστηκε στην Καλαμάτα τα Χριστούγεννα του 2010 με την συμμετοχή της Τρίφωνης παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου της πόλης. 
 
 Και τα δύο έργα είναι αφιερωμένα στα παιδιά της Ορχήστρας και στον μαέστρο της Ιβάν Μάτζαρη.
 

Πρόκειται για τον πρώτο δίσκο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων & της Παιδικής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, τον οποίο οργάνωσε και στήριξε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των σπουδαστών, ενώ είναι και η πρώτη δισκογράφηση των συγκεκριμένων έργων. Το CD διατίθεται από το Σύλλογο Γονέων (κ. Αλέξανδρος Μπουφέας, τηλ.: 2721021532 και κ. Ιωάννης Λάμπος, τηλ.: 2721021870) και από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (τηλ.: 2721021881, dimodkal@otenet.gr).