Προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού Υγείας στην Πελοπόννησο (pics,vid)

Ο τουρισμός έχει αναγνωριστεί πλέον σήμερα ως ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος της παγκόσμιας οικονομίας, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη των χωρών και την ευημερία των πολιτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), οι διασυνοριακές μετακινήσεις τουριστών μέχρι το 2020 θα ξεπεράσουν το 1,5 δισεκατομμύριο, ενώ οι νέες καταναλωτικές προτιμήσεις αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του σύγχρονου ταξιδιώτη για άνεση και ποιότητα απαιτούν τη γρήγορη προσαρμογή του τουριστικού προϊόντος και σε άλλες μορφές. 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη ημερίδα με θέμα της « Ανάπτυξη και προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμού Τουρισμού Υγείας » την οποία και συνδιοργάνωσαν ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.
Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης MD, PhD, Director της healthcare cybernetics ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο προώθησης και στην αξία του Τουρισμού Υγείας

Λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης την οποία και παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, οι ομιλητές έκαναν δηλώσεις. Η κυρία Αγγελική Κατσάπη, Διεθνής Επιθεωρήτρια Υπηρεσιών Υγείας – Ιατρικού Τουρισμού, Temos International, μίλησε για τον τουρισμό Υγείας ο οποίος ανήκει σε μία ειδική κατηγορία, καθώς χρειάζεται εθνική οργάνωση και περιφερειακή στρατηγική. Μάλιστα, ανέφερε ότι αν επιτευχθούν τα παραπάνω, είναι δυνατόν να γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας, καθώς οι παροχές Υγείας στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλές.

Στη συνέχεια, η κυρία Κατερίνα Εξακουστίδου MBA, Co owner, Vitabroad μίλησε για τον ρόλο της διαμεσολάβησης στον τουρισμό Υγείας, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του τουρισμού, όπου οι επισκέπτες φεύγουν από τη χώρα τους για να κάνουν μία επέμβαση εκτός συνόρων, με την Ελλάδα να έχει ξεκινήσει τις προσπάθειες έτσι ώστε να μπει δυναμικά σε αυτό το κομμάτι 
τουρισμού. 

Ακολούθως, ο πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Δρ Κωνσταντίνος Μαρινάκος αναφέρθηκε στην ημερίδα η οποία έχει έναν ουσιαστικό στόχο, δηλαδή «να αποσαφηνίσουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης αυτού του είδους του τουρισμού στην Πελοπόννησο.»

Τέλος η πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κυρία Καρνιαδάκη Αικατερίνη κατέταξε την ημερίδα ανάμεσα σε εκείνες τις πρωτότυπες εκδηλώσεις που γίνονται, καθώς τα τεταρταία χρόνια πληθαίνουν οι συζητήσεις για την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού, με την Περιφέρεια να πρωτοστατεί για να διεκδικήσει μια μερίδα του τουρισμού Υγείας.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ανάπτυξη και προώθηση της Πελοποννήσου ως προορισμού Τουρισμού Υγείας