Ανοίγουν οι πύλες της Πελοποννήσου για τους πρόσφυγες (vid)

Απο το ArcadiaPortal.gr

Με προτεραιότητα να εκκενωθούν το λιμάνι του Πειραιά και η Ειδομένη από τους πρόσφυγες, να αναδιαμορφωθούν τα κέντρα φιλοξενίας και να βελτιωθεί ο συντονισμός όλων των υπουργείων στην παροχή υπηρεσιών, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας βρέθηκε στην Τρίπολη όπου και συνάντησε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Ταταούλη.

Οι δύο άνδρες είχαν μια μακρά και εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δέχθηκε στο γραφείο τον του υπουργό την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 18:30 και του έθεσε τα σχέδιο και τις αρχές, ώστε σύντομα να καταλήξουν σε ένα λειτουργικό πλάνο, προκειμένου η χώρα να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια.

Εμείς με τις δικές μας δυνάμεις θα μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση και να βελτιώσουμε την εικόνα της χώρας μας

Στις δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης έστειλε ένα μήνυμα προς όλους. Από τη μία πλευρά εξέφρασε την επιθυμία και τη βούλησή του η συνεργασία αυτή να φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει την πρόθεση να φιλοξενήσει ΜΚΟ.

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε το προσφυγικό ως πατριωτικό και εθνικό ζήτημα που απασχολεί τους Έλληνες πολίτες καθημερινά καθώς καλούνται να το αντιμετωπίσουν. Ακόμη, ανέφερε ότι οι περιφερειακοί άρχοντες προσήλθαν σαν έτοιμοι από καιρό για το ζήτημα τονίζοντας ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν ήδη έτοιμοι για να δεχθούν πρόσφυγες με ένα σχέδιο.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για το πότε και πού θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει τη δημιουργία των κέντρων όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, συμπλήρωσε και υπογράμμισε ότι «σημασία έχει να μην το νιώσουμε ως βάρος αλλά ως απόδειξη του τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως ευκαιρία μια δυσκολία».

Σε ερώτησή μας για το ποτέ θα είναι έτοιμο το σχέδιο φιλοξενίας για την Περιφέρεια αλλά για το ποιοι χώροι θα χρησιμοποιηθούν, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο και ότι οι χώροι θα καθοριστούν επίσης την επόμενη εβδομάδα, μη απαντώντας, όμως, σε πρακτικά ζητήματα τα οποία ενδιαφέρουν τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση Τατούλη – Βίτσα για το προσφυγικό