Αλέξη... Δεν Ξεχνώ! (vid)

Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, που λέει το τραγούδι, ή πίσω από τις ψευτιές; Τέτοια πλάνη δεν είχε ζήσει ποτέ ο ελληνικός λαός και, για του λόγου το αληθές (ουπς! κακιά λέξη, συγγνώμη, Αλέξη), οι Ράδιο Αρβύλα χθες συγκέντρωσαν σε ένα βίντεο που θα προκαλούσε γέλιο αν δεν ήταν τραγικό επτά... θανάσιμα ψέματα του Πρωθυπουργού που κόστισαν στη χώρα 100 χρόνια ξεπουλήματος.

Ψέμα 1, 2012: Ο Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι μόλις θα ανέβαινε στην εξουσία θα καθιέρωνε την απλή, ανόθευτη αναλογική. Και το 2016 βγαίνει ο Κουρουμπλής και ανακοινώνει ότι με την απλή, ανόθευτη αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ! Αλλά ok, θα δώσουν ψήφο στους 17άρηδες...

Ψέμα 2, 2014: «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παράλογος φόρος. Δεν διορθώνεται. Καταργείται». 2016: Ο Αλέξης ως κυβέρνηση αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ με στόχο την εξοικονόμηση επιπλέον 300 εκατ. ευρω!

Ψέμα 3, 2011: Κατηγορούσε από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση ότι σχεδίαζε να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, τότε που συζητούσαν την πώληση της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑ. Και το 2016 ξεπούλησε τα πάντα, στην κυριολεξία, καθώς οι αποκρατικοποιήσεις θα συνεχίζονται έως το 2115! Εντάξει, δεν είναι 100 τα χρόνια, είναι 99! Το είπε και ο Τσακαλώτος: «Δεσμεύσαμε τη χώρα για 100 χρόνια, δεσμεύσαμε και την επόμενη κυβέρνηση», διότι το Κοινοβούλιο δεν θα έχει άποψη και δεν θα μπορεί να ψηφίσει για το τι θα κάνει το Ταμείο που θα το ελέγχουν οι δανειστές!

Ψέμα 4, 2012: Ο Αλέξης μάλωνε την κυβέρνηση ότι έφερε ένα μνημόνιο εκατοντάδων σελίδων προς ψήφιση που δεν προλάβαιναν οι βουλευτές να διαβάσουν. Γι' αυτό τους... εκδικήθηκε και το 2016 έφερε ένα μνημόνιο 7.500 σελίδων! Αμ, πώς;

Ψέμα 5, 2011: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι βουλευτές που λένε ''δεν συμφωνώ'' θα ψηφίσουν το μνημόνιο». Και το 2016 μπόρεσε να δεχθεί το γεγονός ότι οι βουλευτές του πονούσαν αλλά ψήφισαν, θρηνούσαν αλλά ψήφισαν, ή απλώς ψήφισαν για να μην... κάνουν το χατήρι στη Νέα Δημοκρατία!

Ψέμα 6, 2015: Του λέει τετ-α-τετ ο συνταξιούχος: «Αλέξη, θα μας κόψουν το ΕΚΑΣ, τι θα κάνουμε;». «Τι θα κάνουμε; Θα σηκώσουμε κεφάλι!». Ναι, σήκωσες εσύ κεφάλι και έκοψαν το κεφάλι των συνταξιούχων, 100.000 από τους οποίους πρέπει να το επιστρέψουν το ΕΚΑΣ σε 12 δόσεις αναδρομικά! Αλλά, όπως εξήγησε η κυβέρνηση, αυτοί οι 100.000 δεν το δικαιούνταν!

Ψέμα 7, 2013: Ο μικρός Αλέξης συνομιλεί με μια γιαγιά, και της λέει: «Θα σε θυμηθώ, γιαγιά» και εκείνη του απαντά: «Θα σε ψηφίσω, αλλά εσύ θα με θυμηθείς μετά;».

Αμέ! Σε θυμήθηκε, γιαγιά, για να σε ξεζουμίσει...

Tags: 
Video: 

arvyla top tsipras