Ελεγκτικό: Απολύτως νόμιμο το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας (vid)

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιουλίου η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι με απόφασή του τελεσίδικη και αμετάκλητη το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε απολύτως νόμιμο το έργο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Είναι πολύ σημαντικό για την περιφερειακή αρχή ότι πλέον με τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει αναγνωριστεί όχι μόνο η νομιμότητα του διαγωνισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και γενικότερα η νομιμότητα σε όλη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε».

Η κυρία Νικολάκου αναφέρθηκε στην αμετάκλητη, τελεσίδικη και μη αναστρέψιμη απόφαση ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης είναι καθ' όλα νόμιμο.

«Εμείς συνεχίζουμε με ευθύνη, με σοβαρότητα,Το έργο πρέπει να γίνει, έχει πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις και ανοίγει έναν νέο δρόμο σε ό,τι έχει να κάνει με την πολιτική αντίληψη», συμπλήρωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Ακολούθως, η κυρία Νικολάκου ανέφερε ότι το έργο βασίστηκε μόνο στο όραμα του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της περιφερειακής αρχής να καταστεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρότυπο ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Τέλος, η κυρία Νικολάκου εκ μέρους της περιφερειακής αρχής κάλεσε όλους όσοι έχουν την ευθύνη να προσέλθουν να υπογράψουν το έργο, να μην καθυστερήσουν και προκαλέσουν βλάβη στους πολίτες, αναφερόμενη και στην επιστολή την οποία απέστειλε ο κ. Τατούλης στον ΦΟΔΣΑ και η οποία κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς.

Το έργο μας είναι απόλυτα νόμιμο, και θα οδηγήσει στη μείωση των δημοτικών τελών.

«Σήμερα θυμήθηκαν κάποιοι να λύσουν το θέμα των απορριμμάτων όταν τόσα χρόνια δεν είχαν προτείνει τίποτα; Αλλά δεν είναι ώρα να κάνουμε πολιτική Μαυρογιαλούρου. Γρήγορα να προχωρήσει η υπογραφή του έργου, διαφορετικά ο καθένας θα πρέπει αν αναλάβει τις ευθύνες του», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr "Απόλυτα νόμιμο το έργο της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων"