«Την ευθύνη για την καθυστέρηση του έργου των απορριμμάτων έχουν τα υπουργεία» (vid)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου την Τετάρτη 31 Αυγούστου με θέμα το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και για τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ που ετοίμασε ο ΦοΔΣΑ.

Όπως ανέφερε η κυρία Νικολάκου, ο ΦοΔΣΑ έστειλε στην Περιφέρεια τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ προκειμένου αυτός να περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για να εγκριθεί. 

Το έργο της Περιφέρειας θα ολοκληρωθεί  πάρα τις όποιες καθυστερήσεις»

Οι όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν δεν οφείλονται στην Περιφέρεια αλλά στην ΚΥΑ επί της ΣΜΠΕ που πρέπει να υπογράψουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος σχετικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Το θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης είναι σε συναγερμό, θέλουμε να λυθεί το θέμα και πιστεύουμε ότι η ΣΔΙΤ θα έπρεπε ήδη να έχει υπογραφεί

«Τέλος στα σκουπίδια εδώ και εκεί, τέλος στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος», υπογράμμισε η κυρία Νικολάκου, υποστηρίζοντας ότι το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η μόνη νόμιμη, οικονομικά συμφέρουσα και περιβαλλοντικά ορθή λύση για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Πελοπόννησος.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Νικολάκου: Αναμένουμε την απόφαση του υπουργείου για την ΣΜΠΕ