Ο τουρισμός άμεσος στόχος της συνεργασίας Περιφέρειας και Βάδης - Βυρτεμβέργης (pics,vid)

Οι στόχοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας όσο και του τουρισμού. Επάνω σε αυτούς τους δύο άξονες συμφώνησαν να συνεργαστούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η αντιπροσωπεία της Βάδης - Βυρτεμβέργης, η οποία επισκέφθηκε την Πελοπόννησο και βρέθηκε στην Αρκαδία και στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, όπου παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Έτσι, λοιπόν, ο τουρισμός των μαθητών αλλά και των ατόμων τρίτης ηλικίας και η προώθηση των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων πρωταγωνίστησαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εργασίας που έλαβαν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του έπαρχου του Σβέμπις Χαλ Γκέρχαρντ Μπάουερ.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στους άξονες συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών. Δίνοντας άμεση προτεραιότητα κατ' αρχάς στον τουρισμό της τρίτης ηλικίας αλλά και στον μαθητικό, ξεκινά η συνεργασία των δύο περιοχών ενώ παράλληλα συνεργασία θα υπάρξει ως προς την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα διοικητικά.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως βασικός στόχος της συνεργασίας είναι να έρθουν σε επαφή οι πολίτες των δύο περιοχών. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάουερ σημείωσε ότι 

μόνο με το μαζί μπορεί να πάει μπροστά η Ευρώπη

δίνοντας το δικό του μήνυμα σε μια ταραγμένη για την ΕΕ εποχή.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην περιφέρεια η Γερμανική Αντιπροσωπεία του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης