ΝΔ: 24 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue

Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, που φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που «βγαίνει στον αέρα» από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία, με μια λιτή ανακοίνωση, μετά τη δημοσκόπηση-κόλαφο της εταιρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύθηκε στις 2 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι τότε, το βαρόμετρο της Public Issue έδινε μεγάλο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ: Το 36% έκρινε ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ επικρατούσε με 19 μονάδες και όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδιζε το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστήριζε σε εκείνη τη δημοσκόπηση τον Αλέξη Τσίπρα.

Εννιά στους δέκα δήλωναν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 85% των πολιτών απάντησε ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο. 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.