Το boot camp της ΝΔ: Φερέλπιδες πολιτικοί «απειλούν» το παλαιό κόμμα

Ας μας επιτραπεί η σύγκριση: Ο αριθμός των υποψηφίων στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ανταγωνίζεται εκείνον των συμμετοχών στα ριάλιτι της τηλεόρασης –τα οποία είναι ουκ ολίγα. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί, μέσα από αυτή τη διαδικασία, η οποία χαρακτηρίζεται από διαφάνεια, μιας και μόνο οι άξιοι περνούν στο «boot camp» του κόμματος για μια θέση στον πολιτικό ήλιο, να φτιάξει το κόμμα που ονειρεύεται, με ανθρώπους νέους, ορεξάτους, που συμμερίζονται τις πολιτικές του πεποιθήσεις και αποδεικνύουν με το βιογραφικό τους ότι είναι άξια μέλη της κοινωνίας.

Μόνο που την ανανέωση αυτή δεν την βλέπουν με καλό μάτι όλοι όσοι ανήκουν στις παλιές φουρνιές.

«Αξιοκρατία παντού, αξιολόγηση παντού. Θα προχωράνε οι καλύτεροι ανάλογα με τη δουλειά τους και ανάλογα με τις ικανότητές τους. Αυτό χρειάζεται η ελληνική κοινωνία». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση γνωριμίας με τους πολίτες που έκαναν αίτηση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, το Σαββατοκύριακο. Μια συνάντηση στην οποία ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με την υπεύθυνη κυρία Ρεβέκκα Πιτσίκα, 970 στην πρόσκληση από τους 1.200, ενώ οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, κάτι πρωτόγνωρο για ελληνικό κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «αυτό το οποίο συνέβη με το μητρώο είναι πρωτόγνωρο για ένα παραδοσιακό κόμμα. Ανάμεσα σε αυτά που πετύχαμε, ήταν να μετατρέψουμε ένα κόμμα από μια κλειστή δομή που έπρεπε να έχεις προσωπικές σχέσεις με τον εκάστοτε αρχηγό ή κάποια στελέχη, σε ανοικτή κυψέλη νέων, άξιων ανθρώπων».

Ακόμη, ανέφερε ότι η διαδικασία του μητρώου πολιτικών στελεχών στη ΝΔ θα είναι συνεχής και εκτίμησε πως όσο περισσότεροι άξιοι άνθρωποι βλέπουν ότι μπορούν να προσφέρουν, τόσο περισσότεροι θα έρθουν κοντά στη ΝΔ.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 40 ονόματα επιλεγέντων από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Μαζί με τους 15 που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ο αριθμός των νέων πολιτικών στελεχών της ΝΔ που πρόκειται είτε να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια είτε να αξιοποιηθούν σε επόμενη διακυβέρνηση θα ξεπεράσει σύντομα τους πενήντα.

(Φωτογραφία: Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)