Για την Ειρήνη που διακινούσε κοκαΐνη

Δύο υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αποκαλύφθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν έχουν το ίδιο μερίδιο προβολής στο Διαδίκτυο, στα πρωτοσέλιδα, στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στη μία υπόθεση «πρωταγωνιστεί» ένα 19χρονο κορίτσι που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει 2,6 κιλά κοκαΐνης. Με μια σύντομη έρευνα στο Διαδίκτυο, η πρώτη δημοσίευση της υπόθεσης έγινε στις 30 Νοεμβρίου και ακολούθως, κάθε μέρα, αποτελεί πρώτη ή δεύτερη είδηση: «Τι είπε η Ειρήνη στον καθολικό ιερέα», «Φοβάται το νεαρό μοντέλο», «Σε κακή ψυχολογική κατάσταση το μοντέλο από τη Μυτιλήνη που πουλούσε κοκαΐνη», «Έρανο κάνει η οικογένεια της Ειρήνης για να πληρώσει τους δικηγόρους».

Όλες της οι φωτογραφίες από τα social media στη φόρα.

Κάθε μέρα, το κορίτσι αυτό, με τα στοιχεία της ταυτότητάς του για πάσα χρήση, οι φυλλάδες και φύλλα περιωπής το δίνουν βορά στους αναγνώστες οι οποίοι ξεχνούν, καθώς ουδείς τους το θυμίζει, ότι εδώ κοντά, στο Κολωνάκι, 27 επιφανείς σελέμπριτις, μοντέλα, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες από αυτούς που ο κόσμος προσκυνά κάθε φορά που βγάζουν το δεξί τους πισινομάγουλο στο Instagram και «ρίχνουν» το Διαδίκτυο, είναι μπλεγμένοι σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Γόνοι επιφανών οικογενειών, περσόνες της νεοελληνικής υποκουλτούρας, σαν σύγχρονα τοτέμ στη μέση του χωριού μας, που δεν τολμά να τα αγγίξει ούτε ο πιο δαιμόνιος των δημοσιογράφων, παραμένουν αφανείς, ανώνυμοι. Καθώς περιμένουν να δικαστούν, είναι ασφαλείς μέσα στην ανωνυμία τους, προστατευμένοι στο φιλόξενο κουκούλι που έχουν φτιάξει οι μεγαλοεκδότες και οι Παπαράτσι φίλοι τους.

Όλοι τούτοι, θα αλλάξουν απλώς ντίλερ περιμένοντας τη δίκη. Θα αλλάξουν χτένισμα και θα κάνουν λίγο σολάριουμ όταν γίνει η δίκη. Την οποία μάλλον δεν θα καλύψει κανείς

Διαβάζουμε στο «Πρώτο Θέμα», που ασχολείται κάθε μέρα με την Ειρήνη αλλά έχει να ασχοληθεί με την κοκαΐνη στο Κολωνάκι από την 1η Δεκεμβρίου: «Στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης ήταν το γνωστό sushi bar ‘’Li Li Shu’’ στην οδό Δεινοκράτους και πολλοί από τους πασίγνωστους πελάτες του ψώνιζαν από εκεί τη ‘’λευκή κυρία’’ προκειμένου να ικανοποιήσουν το πάθος τους».

Εκτός από τα οχτώ ηγετικά στελέχη που αφέθηκαν ελεύθερα, άφαντος παραμένει ο συνιδιοκτήτης του μπαρ, ενώ η Εισαγγελία διενεργεί έρευνα για να διαπιστωθεί πώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν.

Έλα μου, ντε; Πώς έγινε αυτό; Τς, τς, τς... Η Εισαγγελία του Χονγκ Κονγκ κάνει καλύτερη δουλειά...

Ένα κορίτσι 19 χρονών πιάστηκε με 2,6 κιλά κοκαΐνη. Από το εν λόγω σούσι-μπαρ στο Κολωνάκι πρέπει να είχαν περάσει περισσότερα κιλά κόκας απ’ ό,τι κυπρίνος και φύκια.

Και οι δημοσιογράφοι μάς ταΐζουν φύκια και το κρέας ενός κοριτσιού.

Παρεμπιπτόντως: Το ονοματεπώνυμο της Ηριάννας είναι επτασφράγιστο μυστικό. Και πολύ σωστά. Της Ειρήνης κυκλοφορεί παντού. Δεν είναι όλοι οι πολίτες ίσοι σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα;

Όχι, δεν είναι. Άλλο υποψήφια διδάκτωρ, άλλο μοντέλο. Άλλο γόνοι πλουσίων και επιφανών οικογενειών, μοντέλα με υψηλά κασέ, σελέμπριτις με χιλιάδες ρετουσαρισμένα εξώφυλλα, άλλο η 19χρονη Ειρήνη που απλώς διακινούσε κοκαΐνη...

Γαλανιάδη Εύα

Tags: