Τατούλης: Οι μειοψηφίες στο ΠεΣυ αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων

Ιδιαιτέρως σκληρός με την αντιπολίτευση υπήρξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

«Οι μειοψηφίες είναι κατώτερες των περιστάσεων, δεν έχουν καμία σχέση με τη συζήτηση σήμερα ούτε αναγνωρίζουν τις αρμοδιότητες και την ευθύνη που έχουν, έχουν βέβηλο λόγο εξαιρετικά επικίνδυνο».

Νομίζουν ότι είναι ζωντανοί όντες νεκροί.

«Ένας άνθρωπος που έρχεται μία φορά στο τόσο ήρθε να μας κάνει μάθημα. Και ο κύριος αυτός ανήκει στον συνασπισμό που συνιστά την κυβέρνηση σήμερα. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα σήμερα, αφού η πορεία του και οι ενέργειές του δεν μπορούν να συνηγορήσουν σε αυτό», απάντησε ο περιφερειάρχης στον κ. Ξηροβάσιλα, ο οποίος επιτέθηκε στην περιφερειακή αρχή και στον τρόπο με τον οποίον κυβερνά την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνεχίζετε να είστε τόσο σκληρός αντιδημοκράτης απέναντι στη λειτουργία της κοινωνίας;

«Άκουσα με προσοχή τις απόψεις των επικεφαλής των παρατάξεων. Μια μιζέρια βγάλανε, μια ιδεοληψία απέναντι στην περιφερειακή αρχή. Μου θυμίζουν τους μπακάληδες που με το τεφτέρι προσπαθούσαν να αποδείξουν πόσα πήρε ο ένας και πόσα ο άλλος. Μπερδεύουν τα πάντα, δεν έχουν γνώση και άποψη. Έχουν αδυναμία να καταλάβουν ποιος είναι ο θεσμικός τους ρόλους».

Κανείς δεν έχει απεριόριστο χρόνο. Πρέπει να σεβόμαστε τη λειτουργία της δημοκρατίας. Δεν μπορεί να λέει ο καθένας τα δικά του.

«Σε εμάς έδωσε την εντολή ο λαός να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Και τηρούμε με κάθε σεβασμό τη συμφωνία που κάναμε με τους πολίτες. Όλοι κρινόμαστε».

Για ακόμα μία φορά, κατηγόρησε την παράταξη Πατσαρίνου για έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης.

«Ακούστηκε ότι για όλα τα θέματα έχουν αντίρρηση: Για τη διαφάνεια και τη Διαύγεια, ενώ γνωρίζουν επειδή είναι μέλη της το πόσο εύρυθμα και διαφανέστατα λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή. Ο κ. Γόντικας και η ομάδα του δεν μπορεί να κρίνει, παρά μόνο η δικαστική λειτουργία», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Ακολούθως, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη σχολική μεταφορά, όπως κατήγγειλε η αντιπολίτευση, ενώ σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν χρωστάει χρήματα στους μεταφορείς και ότι είναι συνεπής, καθώς εξασφαλίζει γρηγορότερα από τον καθένα τις πιστώσεις του υπουργείου.

Σέρνεστε πίσω από κομματικές τοποθετήσεις. Το μόνο πράγμα που χρειάζονται οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, είναι να μην εξαρτώνται από τα κόμματα. Εδώ ερχόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας.