Διαμαρτυρία των εκπαιδευτών οδήγησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Περιφέρειας Πελοποννήσου βρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις προσόντων δοκιμασίας και συμπεριφοράς από την 1η Οκτωβρίου σε όλη τη χώρα.

Θυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτές οδήγησης  απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Ο εκπαιδευτές κατέθεσαν υπόμνημα – αίτημα προς το ΠεΣυ, προκειμένου να μην μείνει κενό γράμμα, όπως αναφέρουν σε αυτό, τα όσα προβλέπει η απόφαση που έλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στις 10 Δεκεμβρίου, όπου ορίζεται ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος και άλλοι επιβάλλουν την έκδοση αποφάσεων για την πραγματοποίηση των εξετάσεων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες για κάθε Περιφερειακή Ενότητα και εντός του ωραρίου.

Στο υπόμνημα οι εκπαιδευτές επισημαίνουν ότι «όσο περνούν οι ημέρες και η απόφαση δεν εφαρμόζεται το πρόβλημα της συσσώρευσης των υποψηφίων θα διογκώνεται ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα να καταστεί αργότερα πρακτικά αδύνατη η αντιμετώπισή του».

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου εισηγήθηκε το θέμα στη συνεδρίαση, και υπογράμμισε ότι πρέπει και το ΠεΣυ να διεκδικήσει την επανέναρξη των εξετάσεων οδήγησης, καθώς το πρόβλημα πλήττει οικονομικά τους εκπαιδευτές, αλλά και τους υποψήφιους οδηγούς που δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους ή να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο εκπρόσωπος των σχολών οδηγών της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Μπαϊρακτάρης, ο οποίος συνοπτικά εξέθεσε το θέμα. Όπως είπε ο ίδιος, η ίδια η ομοσπονδία των εξεταστών οδήγησης τους έχει «κρεμασμένους», καθώς, όπως αναφέρει, οι εξεταστές μπορούν να μην πραγματοποιήσουν εξετάσεις μόνον αν ζητήσουν να εξαιρεθούν για έναν μήνα, καθώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη να λάβει δίπλωμα οδήγησης.

Δεν θέλουμε να θίξουμε δικαιώματα εργαζομένων. Αλλά δεν μπορούν να απεργούν και να πληρώνονται.

Πανελλαδικά, όπως είπε ο εκπρόσωπος, πάνω από 50.000 υποψήφιοι οδηγοί, ανάμεσά τους και άνθρωποι που περιμένουν να πάρουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης για να δουλέψουν, αναμένουν να εξεταστούν ή να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Γαλανιάδη Εύα