Η μέθοδος CYBA

Γράφει  o καθηγητής Φυσικής Αγωγής  και  Ιδρυτής του συστήματος CYBA Στέφανος Κουζούνης

Συνεχίζουμε  το αφιέρωμα στις μεθόδους γυμναστικής με την μέθοδο C.Y.B.A.. Μια μέθοδο εκγύμνασης που στόχο έχει μέσα από την προπόνηση να αφυπνίσει και στην συνέχεια να αναπτύξει τον εκούσιο έλεγχο των κινήσεων του ανθρώπινου σώματος.

Ο ιδρυτής  του συστήματος  CYBA  Στέφανος Κουζούνης με το άρθρο του  μας βάζει στον κόσμο  και στην φιλοσοφία του C.Y.B.A..

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ CYBA

 

Τι είναι το CYBA  ;

 

To CYBA σημαίνει CONTROL YOUR BODY ALIGNMENT

Είναι ένα μάθημα ορθοσωμικού ελέγχου και ορθοσωμικής συνειδητότητας .

Στόχος του είναι να αποκτήσουμε πλήρη έλεγχο και Control  του σώματος και κατ επέκταση όλων των κινήσεων μας τόσο κατά την διάρκεια της άσκησης όσο και στην απλή καθημερινή μας ζωή .

To CYBA βασίζετε πάνω στην αντίληψη ελέγχου των μυών .Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απρόσεκτες η μηχανικές κινήσεις.

Το Cyba  είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει πιθανούς τραυματισμούς τόσο κατά την διάρκεια της άσκησης όσο και στην καθημερινή μας κοινωνική δραστηριότητα .Τα λάθη που προέρχονται από την μη σωστή θέση σώματος κατά την εκτέλεση των διαφόρων ασκήσεων σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα με την πάροδο των χρόνων μπορούν να επιφέρουν επικίνδυνες κακώσεις τόσο στο σκελετικό όσο και το μυϊκό μας σύστημα.

Από την άλλη η έλλειψη σκελετικής και μυϊκής συνειδιτότητας στις απλές καθημερινές μας δραστηριότητες είναι η κύρια αιτία εμφάνισης τόσο τραυματισμών όσο και σκελετικών και μυϊκών προβλημάτων .

Η συστηματική εκγύμναση μέσω του CYBA όλων των βασικών μυϊκών ομάδων που καταφύονται σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος μπορεί να μας προσφέρει :

  • Μια καλύτερη στάση σώματος
  • Να μας προστατεύσει από τυχόν τραυματισμούς
  • Να ενεργοποιήσει όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος μας

Στην απλή καθημερινή μας ζωή δεν χρησιμοποιούμε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος μας κατά τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν μυϊκές ομάδες που καθημερινά ‘αδικούνται και στο τέλος εξασθενούν και αδρανοποιούνται.

 

Γιατί CYBA;

 

Στην μέχρι τώρα πορεία μου πάντα μου προκαλούσε εντύπωση η άσκοπη προπόνηση των αθλούμενων μέσα στα γυμναστήρια ,με αμέτρητα κιλά και τραγικά αποτελέσματα .

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί θα έπρεπε να θέσω τον αθλούμενο μου σε μια διαδικασία εξόντωσης με κιλά και μηχανές ενώ ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν μπορούσε ακόμη καλά καλά να κουμαντάρει ούτε το βάρος του ίδιου του του σώματος.

Βασική αρχή του CYBA  είναι η σωστή κατανόηση του ίδιου μας του σώματος .

Μα πως μπορώ να ζητήσω από κάποιον να κάνει άρσεις θανάτου η βαθιά καθίσματα με μπάρα χωρίς να γνωρίζει ποια είναι τα δικά του προσωπικά όρια ,δυνατότητες αλλά και ποιο πραγματικά είναι το δικό του σώμα ;

Μαζεύοντας καθημερινά ατυχές περιστατικά τραυματισμών αθλούμενων θέλησα και αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να βρουν μια όαση έτσι ώστε να γυμναστούν αποτελεσματικά ,με ασφάλεια διορθώνοντας τυχόν προβλήματα έως τότε αλλά και προλαμβάνοντας νέα που καραδοκούσαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Με την πολύτιμη βοήθεια ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπευτών και φυσικά χειροπρακτικών  δημιούργησα με πολύ αγάπη το CYBA.

 

Το CYBA  αγαπά την Ελλάδα!!!

 

Περνώντας έξω από τις αίθουσες των γυμναστηρίων τα μουσικά μας ακούσματα είναι ξενόφερτα με ωραία τραγούδια ,δυνατό beat  και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε δει και μαθήματα σε άλλη γλώσσα με άλλη θρησκεία και άλλα ακούσματα.

Στο CYBA πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ελληνική μουσική έχει αδιαπραγμάτευτα διαμάντια όπως ο Χατζιδάκις , ο Ξαρχάκος κα μοναδικούς ρυθμούς όπως τα κρητικά ,τα καλαματιανά ,τα μακεδονικά κα καθώς και έξοχες μελωδίες μέσα από τους εκκλησιαστικούς μας ύμνους.

Κάθε μάθημα είναι και μια οδη στην ελληνική μουσική , ελληνική θρησκεία  ήθη και έθιμα .

 

Το CYBA  είναι ένα σύστημα που αφυπνίζει το ανθρώπινο δυναμικό .

Δεν χρειάζεται να πιστεύει κανείς σε κάποιες αρχές για να αποκτήσει τα οφέλη του CYBA . Αντίθετα η τακτική άσκηση με CYBA  γεννά ένα υγιές σύστημα πεποιθήσεων που βασίζετε στις άμεσες προσωπικές σας εμπειρίες ,βιωμένες μέσω ενός πιο ευέλικτου νευρικού συστήματος .

Η τακτική άσκηση με CYBA  θα δείτε ότι θα σας μεταβάλουν τα συναισθήματα και τον νού σας.

Η φιλοσοφία του CYBA αρχίζει με το πνεύμα . Η αποκατάσταση της επαφής με το πνεύμα σας είναι ο αληθινός σκοπός του CYBA.

Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε όταν αυθόρμητα και φυσικά αφήσετε τον νού σας να ημερήσει και να προσεγγίσει την εσωτερική σοφία και γνώση που πηγάζει βαθιά μέσα στον εαυτό σας .

Αν και οι γιατροί ακόμα δεν καταλαβαίνουν πλήρως πώς λειτουργεί η δύναμη του μυαλού κάνει θαύματα  Με την εκμετάλλευση της δύναμης του εγκεφάλου σας ενάντια στον πόνο, μπορείτε να αισθανθείτε 80% λιγότερο πόνο μέσα σε δύο εβδομάδες.

 

*Ο Στέφανος Κουζούνης είναι Ιδρυτικό στέλεχος της GRAFTS ,Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Cyba Founder & Presenter( Control Your Body Alignment – System ) – San Francisco California, Personal Trainer αποκλειστικά με το σύστημα cyba Step reebok certified instructor, Spinning Certified by Jonny G,Body Bump official trainer. Σύμβουλος επιχειρήσεων αθλητικών κέντρων. Πρωταθλητής κολύμβησης και μέλος της Εθνικής Ομάδας .Κάτοχος Πανελληνίων και Βαλκανικών ρεκόρ.CPR certified

Για περισσότερες  πληροφορίες

http://cybamaster.com