Γιορτή του μπάσκετ το 3 με 3 στην Καλαμάτα (photos+video)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε το Τουρνουά «3 με 3» για μικρές ηλικίες στη Προκυμαία του λιμένα της Καλαμάτας.
Ο ενθουσιασμός ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, αποδεικνύοντας ότι το μπάσκετ είναι πάνω απ' όλα διασκέδαση που προσφέρει χαρά σε συνδυασμό με τα οφέλη της άθλησης.
Πάνω από 300 αθλητές όλων των ηλικιών  συμμετείχαν και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στις μπάσκετες που στήθηκαν ειδικά για το τουρνουά στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο στις 8.30 το πρωί και τελείωσαν λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής.
Έγιναν διαγωνισμοί βολών και τριπόντων και οι νικητές πήραν έπαθλα ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά διπλώματα .
Παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές στους νικητές των διαγωνισμών και στις πρωταθλήτριες ομάδες του τουρνουά το μέλος Δ.Σ. ΕΟΚ και πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, το μέλος Δ.Σ. ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Νικήτας Βεργινάδης, οι περιφερειακοί προπονητές Δημήτρης Αβδάλας και Σπύρος Ψυχογιός, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου Κυριάκος Ταβουλαρέας, το μέλος του Συνδέσμου Διαιτητών Χρήστος Πολιτόπουλος και ο πρόεδρος του ΑΟ Καλαμάτα ’80 Απόστολος Τσόπελος. Νικητές του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών αναδείχθηκαν οι: Νεφέλη Κοσμά (Δημοτικό) και Τάκης Σταθάς (Γυμνάσιο-Λύκειο). Στο διαγωνισμό Τριών Πόντων νικητές αναδείχθηκαν οι: Παναγιώτης Καβουρίνος (Δημοτικό) και Φίλιππος Κλεφτογιάννης (Γυμνάσιο-Λύκειο). Συμμετείχαν 328 αγόρια και 32 κορίτσια.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης διεξάγει το Τουρνουά «3 με 3», παραμένοντας πιστή στην αναπτυξιακή πολιτική της, που έχει πάντα ως στόχο την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού στις μικρές ηλικίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η οργάνωση ήταν άρτια αλλά θα μπορούσε η συμμετοχή των παιδιών να είναι και μεγαλύτερη.
Ήταν μια καλή προσπάθεια αυτό το τουρνουά και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι όσοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί.  Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες  προσπάθειες που θα φέρουν τα παιδιά  κοντά στο μπάσκετ και στον αθλητισμό.

Video: 

odnJvw6jMaU

Στήλες: