H μέθοδος Zumba

Γράφει η  πρώτη Zumba® Fitness Instructor στην Ελλάδα  Χρύσα Φραγκοπούλου  
 
H μέθοδος Zumba ξεκίνησε από την Κολομβία στις αρχές του '90 από τον γυμναστή Alberto «Beto» Perez  και κάθε μέρα αποκτάει όλο και περισσότερους φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Συνδυάζει στοιχεία Salsa, Mambo και άλλων Latin χορών στο πλαίσιο μιας χορογραφίας aerobic με σκοπό να προσφέρει μια έντονη, αερόβια και άκρως διασκεδαστική γυμναστική που έχει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα, τόσο στη φυσική και σωματική κατάσταση του ατόμου όσο και στην ψυχολογική ανάταση.
Στον κόσμο της Zumba μας βάζει με  η πρώτη πιστοποιημένη Zumba® Fitness instructor στην Ελλάδα, Χρύσα Φραγκοπούλου, που με το πάθος και την αγάπη της, τ την  εξάπλωσε σε όλη την χώρα .
 
Η Zumba® ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που θα σας απογειώσει. Στην πράξη λίγο από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και η γυμναστική γίνεται γιορτή! Ο στόχος είναι απλός: Θέλουμε να θέλετε να προπονηθείτε, να αγαπήσετε την προπόνηση και να εθιστείτε. Οι φανατικοί της Zumba®  επιτυγχάνουν μακροπρόθεσμα οφέλη απολαμβάνοντας την εμπειρία μιας κεφάτης ώρας, ξοδεύοντας θερμίδες με κινήσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον σας για πάντα!
Οι ρουτίνες περιλαμβάνουν διαλειμματικές προπονήσεις  όπου αργοί και γρήγοροι ρυθμοί  εναλλάσονται για να τονώσουν και να σμιλέψουν το σώμα σας, ενώ συγχρόνως καίτε  λίπος. Προσθέτοντας λίγο λάτιν γεύση και ενθουσιασμό στην ανάμειξη έχετε τη Zumba®!!
Tα τελευταία χρόνια η Zumba® έχει γίνει ένα είδος επανάστασης. Συνδυάζοντας την ιδέα του fitness party με τo να γίνει το fitness διασκέδαση , η Zumba® εξαπλώθηκε σα φωτιά και καθιερώθηκε σαν τη μοναδική τόσο ισχυρή κίνηση στη βιομηχανία του fitness.
Από τον Ιούλιο του 2009 η Zumba® διδάσκεται σε πάνω από 40.000 μέρη σε 75 χώρες  αλλάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων «οπαδών» Zumba® παγκοσμίως.
Ιστορικό
Ο διεθνούς φήμης γυμναστής «Beto» Perez, έπεσε τυχαία πάνω στην ιδέα του λάτιν εμπνευσμένου fitness στην πατρίδα του την Κολομβία (Νότια Αμερική) στα μέσα του 1990. Μια μέρα μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε  ότι είχε ξεχάσει την μουσική του αερόμπικ και ότι η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να φέρει ότι  κασέτες είχε στο αυτοκίνητο του.
Αυτές περιελάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε, παραδοσιακά  Latin salsa και merengue, μουσική με την οποία είχε μεγαλώσει. Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή aerobics μουσική . O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και από εκείνο τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα – Zumba®!!!
Zumba® και Zumba Fitness® είναι σήματα κατατεθέντα από την Zumba Fitness LLC
 
*H Χρύσα Φραγκοπούλου είναι η πρώτη Zumba® Fitness Instructor στην Ελλάδα, από τον Φεβρουάριο του 2008. Τον Απρίλιο του 2009 συμμετείχε με τη Διεθνή ομάδα Zumba® στη Fibo 2009 που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, ενώ τον Μάιο του 2009, σε συνεργασία με τα κεντρικά γραφεία Zumba® στην Αμερική, διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης δασκάλων Zumba® στην Ελλάδα.
Απόφοιτη του Studio One School of Fitness & Aerobics, με ειδικότητες Dance Aerobic Instructor και Elite Aerobic Instructor, είναι μέλος της International Dance Teachers Association της Μεγάλης Βρετανίας και της Dance Vision International Dance Association των ΗΠΑ (για Latin και Ευρωπαικούς χορούς), καθώς και του διεθνούς δικτύου δασκάλων Zumba®.
H Χρύσα διδάσκει Zumba®, Zumba Gold® (Zumba® για μεγαλύτερες ηλικίες 60+) και Zumbatomic® (Zumba® για παιδιά) και συνεργάζεται με γνωστές σχολές χορού και γυμναστήρια της Αττικής.
 
Περισσότερες  πληροφορίες στο
http://www.zumba-greece.gr